انواع جوش میلگرد

انواع جوش میلگرد

انواع روشهای اتصال میلگرد و انتخاب بهینه ترین روش کدام است؟ میلگردها یکی از ابزارهای بسیار مهم در صنعت ساخت و ساز هستند. ابزارهایی که می توانند موجب استحکام یک بنا به صورت گسترده شوند. این میلگردها برای اینکه بتوانند استحکام مناسبی را به وجود آورند باید در کنار یکدیگر به صورت مهندسی ساز قرار بگیرند. تنها راهی که می شود این ابزارها را در کنار یکدیگر به گونه ای که دلخواه است قرار داد،استفاده از جوشکاری می باشد. به همین دلیل جوشکاری در این مسئله نقش مهمی را ایفا می کند. از طرفی باید بدانید که جوشکاری میلگرد دارای انواع مختلفی می باشد که هر یک ویژگی های مخصوص به خود را دارند.

انواع اتصال میلگرد

همانطور که به شما گفتیم اتصال میلگرد دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. نکته ای که باید بدانید این است که روش های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد که هر یک ویژگی های خاص خود را دارند. به همین دلیل ما در این بخش از مطلب قصد داریم برای شما در مورد انواع اتصال میلگرد اطلاعاتی را ارائه دهیم. برای اتصال بین چند میلگرد  از روش های مختلفی مانند روش اورلپ lapping ، وصله مکانیکی کوپلر couplers ، جوش فورجینگ یا جوش سر به سر میلگرد gas pressure welding استفاده می شود، فرآیند هر کدام از این روش ها با یکدیگر متفاوت است.

در ادامه بررسی انواع اتصال میلگرد باید به یک مثال اشاره داشته باشیم تا همه چیز برای شما شفاف تر باشد. به طور مثال استفاده از روش اورلپ یا وصله پوششی یکی از گرانترین و غیر اقتصادی ترین روش های اتصال میلگردها است که از قدیم الایام این روش مرسوم بوده و در سازه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، محدودیت این روش هنگامی آشکار میگردد که طول همپوشانی میلگرد انتظار کوتاهتر از میزان تعیین شده در دستورالعملها و نقشه های اجرایی باشد.که در صورت اصرار از روش همپوشانی با طول ریشه کوتاه ،جهت تخریب بتن و فراهم کردن طول ریشه مورد نظر ،هزینه هنگفتی به کارفرما تحمیل می گرددو از طرفی در حین عملیات تخریب امکان آسیب به سازه بسیار زیاد می باشد.از دیگر معایب روش اورلپ میتوان به تراکم میلگردها در منطقه همپوشانی اشاره نمود.

اتصال میلگردها به صورت اتصال مکانیکی با کوپلر یا کوپلینگ میلگرد

یکی دیگر از روش های اتصال میلگرد که در بین انواع اتصال میلگرد نسبت به سایر روش های دیگر به خصوص در ایران متداول است و در بسیاری از سازه ها و ساختمان ها برای اتصال میلگرد و آرماتور از آن استفاده می شود روش کوپلینگ است.در این روش برای اتصال میان آرماتورها از پیچ و مهره و یا بست های مخصوص استفاده می شود، در واقع مرسوم ترین قطعه ای که از آن برای این اتصال استفاده می شود کوپلر است، کارخانه های که در زمینه تولید کوپلر فعالیت دارند قبل از اینکه این محصول را روانه بازار نمایند آن را مورد آزمایش قرار می دهند تا کیفیت و توانایی آن را در برابر وزن های مختلف بسنجند و اگر مورد تایید بخش کنترل کیفیت قرار بگیرد آن را روانه بازار خواهند کرد.

برای انجام این فرآیند بعد از اینکه میلگرد و آرماتور در اندازه های مشخص شده برش خورده شود مجددا برای رزوه شدن به کارخانه فرستاده میشوند زمانی که تعداد میلگردها زیاد است  خرید دستگاه رزوه زن یا رولینگ  بسیار مقرون به صرفه تر و اقتصادی تر است.کوپلر هایی که برای اتصال میلگرد مورد استفاده قرار می گیرند دارای انواع مختلفی مانند کوپلر استاندارد، کوپلر پیچی، کوپلر موقعیت، کوپلر تبدیل، کوپلر جوشی و... می باشند.روش اتصال مکانیکی در میلگردها با توجه به مزایای فراوانی که داراست ،معایبی هم در این روش دیده می شود.از جمله معایب اتصالات مکانیکی میلگرد که با دستگاه رولینگ رزوه می شوند،میتوان به کاهش قطر میلگرد در منطقه رزوه شده اشاره نمود که اغلب در تست کشش پارگی از محل رزوه ها اتفاق می افتد.از دیگر معایب روش کوپلینگ میلگردها با استفاده از واسط های فلزی می توان به ساخت کوپلرهادر کارگاههای  غیر استاندارد و به صورت غیر حرفه ای و ساخت کوپلرها از آلیاژهای فلزی غیر استاندارد و بعضا فولادهای ضایعاتی نام برد.

جهت رفع عیب در کوچک شدن قطر میلگرد در روش رزه کاری به روش رولینگ سر میلگردها، شرکت آفتاب تابان کنزا برای اولین بار در ایران اقدام به واردات و پس از آن طراحی و ساخت  تجهیزی به نام "دستگاه آپستر میلگرد" rebar upsetting machine"نموده که در این روش قبل از عملیات رزوه کردن میلگردها دستگاهی به نام آپستر سر میلگردی را که قرار است رزوه شود  ،تحت فشار هیدرولیک و به صورت فورجینگ سرد (cold forging) فشرده تر و افزایش قطر میدهد.

با استفاده از دستگاه آپستر میلگرد و روش آپست ( upset rebar) میلگردها دیگر کاهش قطر میلگرد، پس از عملیات رزوه زنی نخواهیم داشت و اتصال میلگردها با این روش از ضریب اطمینان بالاتری برخوردار است.

نحوه اتصال میلگرد  به روش اورلپ یا وصله پوششی

در  اتصال میلگرد  به روش اورلپ ،در ابتدا میلگردها را به صورت دقیق روی هم قرار می دهند تا طول مد نظر ایجاد شود سپس با استفاده از سیم مفتول ،میلگردها را محکم به یکدیگر وصل می کنند، استفاده از این روش تنها برای میلگردهای با قطر 36 و کمتر از آن مجاز می باشد، طول پوشش میلگرد با توجه به عملکرد آن، نوع میلگرد و محل قرار گیری متفاوت و متغیر است.برای میلگردهای کششی حداقل طول پوشش باید 1/25 برابر طول چسبندگی مهار میلگرد کوچکتر باشد.

در این روش که در اصطلاح به وصله پوششی نیز به معروف است، مهندسان و سازندگان سازه ها و ساختمان ها با گذشت زمان متوجه این موضوع شدند که معایب استفاده از این روش نسبت به مزایای آن بیشتر است.بدین ترتیب استفاده از این روش اتصال میلگرد نسبت به روش های جوش سر به سر میلگرد و کوپلر بسیار کمتر است، در واقع طبق آیین نامه ACI اتصال میلگرد به روش اورلپ در مقابل بارهای تناوبی قابل اطمینان نبوده است و از محدوده الاستیک خارج می شود بدین ترتیب در طی سالهای گذشته این روش از محبوبیت کمتری نسبت به روش جوش فورجینگ و اتصال مکانیکی در بین مهندسین طراح و مهندسین مجری برخوردار است.

جوشکاری میلگرد ، جوش سر به سر میلگرد یا فورجینگ

در بین انواع روشهای اتصال  میلگردها، شاید بهترین روش برای اتصال را بشود جوش فورجینگ یا همان جوش سر به سر میلگرد معرفی کرد. این روش یکی از بهترین و مقاوم ترین روش های جوش میلگرد و آرماتور استفاده از روش جوش سر به سر میلگرد و یا فورجینگ است، پایه و اساس این روش خمیری نمودن انتهای میلگردها بدون تغییر در ساختار مولکولی و اتمی میلگرد، به منظور اتصال میان آنها است. در پی فرآیند حرات دهی  میلگردها انتهای آنها به صورت خمیری در آمده و پس از اعمال فشار که از یک پمپ هیدرولیکی فشار قوی تامین می شود، اتصال دو میلگرد صورت گیرد، از الزامات این روش اجراء عملیات می بایست توسط شرکتها و افراد آموزش دیده و دارای گواهینامه صورت پذیرد.

سخن پایانی

در این مطلب شما با انواع اتصال میلگرد و مزایا و معایب هر روش آشنا  و متوجه شدید که در  انواع روش هایی که شما می توانید برای اتصال دو میلگرد انتخاب کنید بهترین روش می تواند جوش فورجینگ یا همان جوش سر به سر باشد . از همین رو از شما می خواهیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این  روش جوشکاری  و نحوه اجراء فورجینگ ، خرید دستگاه جوش فورجینگ ،آموزش فورجینگ و نحوه دریافت گواهینامه فورجینگ میلگردها  با کارشناسان ما در تماس باشید.




امتیاز: 5 از 5. مجموع 1 رای
افزودن نظر
در حال پاسخ به: [انصراف]
تعداد حروف باقی مانده: 500
Captcha  
۱۴۰۱/۰۹/۳۰ | مقالات | وحید یوسفی مهر | بازدید: 591 | 1671573407