کاربرد جوش سر به سر میلگرد

کاربرد جوش سر به سر میلگرد

کاربرد جوش سر به سر میلگرد

برای اینکه اتصال میان میلگردها به روش جوش سر به سر میلگرد و یا فورجینگ صورت گیرد به چندین دستگاه متفاوت نیاز است

مزیت دستگاه جوش فورجینگ سر به سر میلگرد

یکی از مهم ترین ارکان اصلی در صنعت ساختمان آیتم میلگرد می باشد، که معمولا مهندس طراح و محاسب نوع ،سایز ، تعداد و نوع اتصال  آنهارا در سازه ها مشخص می نماید، اما مسئله مهم اتصال میان میلگردها است که با روش های متعددی صورت میگیرد، پرکاربردترین روش ها مانند روش اورلپ، کوپلینگ یا اتصالات مکانیکی و یا جوش سر به سر میلگرد هستند. جوشکاری سر به سر و یا فورجینگ یکی از مناسب ترین و بهترین روش ها برای اتصال میلگرد و آرماتور می باشد که سال های زیادی است مورد استفاده مهندسان این حوزه قرار گرفته است، از مهمترین مزیت هایی این روش نسبت به سایر روشهای اتصال میلگردها،سرعت اجراء،هزینه و قیمت تمام شده پایین تر و روشهای کنترل کیفیت دقیقتر و به روزتر می باشد.از طرفی تمام کسانی که می خواهند در این رشته فعالیت داشته باشند ،می بایست در دوره های عملی و تِئوری این رشته شرکت نمایند و پس از قبولی و کسب گواهینامه و مهارت (تحت عنوان فورجینکار یا جوشکار فشاری گازی میلگرد) اجازه کار خواهند داشت.

تجهیزات مورد نیاز جهت اجراء جوش فورجینگ استاندارد:

برای اینکه اتصال میان میلگردها به روش جوش سر به سر میلگرد و یا فورجینگ صورت گیرد به چندین دستگاه  و تجهیز متفاوت نیاز است که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد:

  • گیره نگهدارنده میلگرد: نام دیگر گیره نگهدارنده میلگرد "کلمپ فوجینگ"  می باشد ، این وسیله این امکان را ایجاد می کند تا دو میلگردی که قصد اتصال میان آنها وجود دارد را در یک راستا قرار دهد ، این ابزار خود دارای بخش و اجزای مختلفی مانند فک ثابت، کلگی، فک متحرک، پیچ تنظیم و پیچ نگهدارنده میلگرد  می باشد.
  • دستگاه اعمال فشار: فشار مورد نیاز روی محور طولی میلگردها برای اتصال آنها در طی فرآیند جوشکاری فشار گاز توسط پمپ هیدرولیک تامین می شود. این تجهیز تحت عنوانهای پمپ هیدرولیک فشار قوی یا یونیت هیدرولیک فشار قوی شناخته می شود. با استفاده از این تجهیز در تکنولوژی جوش سر به سر میلگرد، نیرو و فشار لازم ، توسط پمپ ایجاد شده و توسط سیلندر هیدرولیک به محل اتصال دو میلگرد منتقل می گردد. برای تنظیم و اعمال فشار، جهت اتصال سایزهای مختلف میلگرد ،یک شیر کنترل دستی به نام "شیر فشار شکن" بر روی پمپ تعبیه شده است.بر اساس تجربه و استانداردهای ساخت تجهیزات ،استفاده از شیرهای برقی کنترل فشار که به "پرشر سوویچ " معروف می باشند در این تکنیک مردود بوده و اتصالات ایجاد شده توسط این نوع پمپ ها الزامات استاندارد های موجود را پاس نمی کنند.قابل ذکر است که ،محل استفاده پرشر سوییچها در صنایع غذایی و کارخانه های صنعتی ای است که، فاقد ذرات گرد و غبار می باشند.
  • کپسولهای گاز، شیلنگ لاستیکی دو قلو، شیر کنترل جریان و مانومتر: برای اتصال به روش جوش سر به سر میلگرد به دو  نوع کپسول نیاز است،که در هرکدام گاز اکسیژن و گاز  استیلن  نگهداری می شود، هر کدام از این دو کپسول دارای شیر کنترل جریان گاز و سوپاپ اطمینان می باشند ، گازی که از کپسولها خارج می شود به وسیله شیلنگ های دوقلو  به سمت مجموعه مشعل  هدایت می شوندکه هر کدام از این کپسولها باید دارای یک مانومتر مجزا باشندو هر مانومتر مجهز به دو درجه می باشد، یکی از درجه ها به سمت کپسول بوده، که نشان دهنده میزان فشار گاز درون کپسول است و درجه دوم نشان دهنده میزان فشار گاز خروجی درون مشعل وحلقه آتش می باشد.
  • مشعل: یکی از اجزای دستگاه مورد استفاده در جوش سر به سر میلگرد مشعل است، زمانی که دو گاز اکسیژن و استیلن توسط شیلنگ به بیرون هدایت می شوند به یک مشعل می رسند و درقطعه ای به نام لوله اختلاط با یکدیگر مخلوط می شوند، زمانی که دو گاز اکسیژن و  استیلن با هم مخلوط میشوند،گازی حاصل میشود که پس از سوختن ،دمای بسیار بالایی ایجاد کرده و بدون دود می باشد ، این شعله برای گرم و خمیری کردن محل اتصال دو میلگرد مورد استفاده قرار می گیرد.  مشعل ها  دارای شیرهای تنظیم هستند که به وسیله آن این امکان به وجود می آید تا میزان خروجی گاز اکسیژن و  استیلن کم و زیاد شوند.شیرهای که به منظور تنظیم و کنترل روی مشعل قرار دارند در دو رنگ قرمز و آبی می باشند، کاربرد شیر قرمز این است که دبی  خروجی گاز استیلن کنترل و تنظیم شود و کاربرد شیر آبی نیز کنترل دبی خروجی گاز اکسیژن است.
  • حلقه آتش : نام دیگر این قطعه سر مشعل می باشد.در این بخش از دستگاه ،مخلوط گازهای اکسیژن و استیلن مشتعل میشوند. این سر مشعل به گونه طراحی شده است که شعله بطور یکنواخت تمام نقطه اتصال دو میلگرد را احاطه میکند وبه دمای مورد نیاز(1250 درجه سانتیگراد)میرساند.سر مشعلهای فورجینگ میلگردها معمولا 6،8،10 نازله و در سایزهای 36 به بالا به تناسب نازل ها و قطر آنها افزایش پیدا می کند.
  • دستگاه برش سرد میلگرد یا کاتر فورجینگ:در طی فرآیند جوشکاری فشار گاز، انتهای میلگردها باید به صورت قائم الزاویه برش داده شوند. دستگاه برش میلگرد مجهز به اره الماسه می تواند میلگردها را به صورت قائم الزاویه، سرد و تمیز برش دهد.
  • دستگاه فورجینگ میلگرد

انواع روشهای تست جوش فورجینگ یا آزمایشات فورجینگ

تست جوش فورجینگ یا جوش سر به سر میلگرد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است دلیل آن نیز این است که مقاومت و استحکام یک ساختمان به مقاومت میلگردهای به کار رفته در آن مربوط می شود به همین دلیل کنترل کیفیت بسیار مهم است.در صورتی که فرآیند جوش میلگردها به درستی انجام نشده باشد در گذر زمان نه تنها خسارت مالی بلکه خسارت های جانی جبران ناپذیری را به دنبال دارد.برای انجام تست جوش فورجینگ یا جوش سر به سر میلگرد روش های مختلفی مانند تست چشمی(VT)،تست کشش(TENSILE TEST)، تست خمش(BENDING TEST)وتست اولتراسونیک (UT) وجود دارد.

در تست چشمی همانطور که از نامش مشخص است با مشاهده اتصال ،مشکلات و عیوب شناسایی می شوند، زمانی که جوش به درستی انجام شده باشد قطر قسمت جوشکاری شده شیب نسبتا ملایمی از قسمت جوش تا قطر خود میلگرد دارد.طبق استاندارد طول جوش 1.1 برابر قطر میلگرد و قطر جوش 1.4 قطر میلگرد می باشد.

ولی اگر حرارت و گرما از حد استاندارد بیشتر باشد دیگر این شیب ملایم وجود ندارد. در تست کششی بعد از اینکه دو سر میلگردها به یکدیگر جوش خورد با استفاده از دستگاه آنها را می کشند اگر شکستگی در محل اتصال در اثر این کشش به وجود آمد یعنی فرآیند جوش سر به سر میلگرد به درستی انجام نشده است و اگر شکستگی خارج از محل حرارت دیده اتفاق افتاد، یعنی فرآیند جوش و اتصال فورجینگ  درست انجام شده است. در نهایت روش خمش است که در این روش از دستگاهی به نام خم کن هیدرولیکی استفاده می شود به این صورت که میلگرد از محل جوش تا زاویه 90 درجه خم می شود اگر ترک برداشت یا شکست فرآیند جوش دارای عیب است و در صورت معیوب بودن یک نمونه دیگر از اتصالات ایجاد شده ،می بایست بر اساس استاندارد رفتار کرد و پس از اطمینان از سلامت تمامی اتصالات ایجاد شده ،کارفرما مجوز بتن ریزی پیدا خواهد کرد.(جهت کسب اطلاعات کامل در خصوص تست ها به قسمت دانلود ها مراجعه نمایید و فایل کامل آنرا مطالعه بفرمایید).

امتیاز: 5 از 5. مجموع 4 رای
در حال پاسخ به: [انصراف]
تعداد حروف باقی مانده: 500
Captcha  
۱۴۰۱/۰۶/۲۲ | مقالات | سمیه شاه پرور | بازدید: 629 | 1663070478