جوشکاری فورجینگ

جوشکاری فورجینگ

جوشکاری فورجینگ چیست و چه مزایایی دارد؟ به صورت کلی جوش سر به سر میلگرد یا فورجینگ نوعی عملیات جوشکاری به صورت جامد می باشد که در این فرایند نخست دو قطعه میلگرد فلزی مورد نظر به دمای خمیری شدن میرسند و  تحت فشار هیدرولیک با یکدیگر آمیخته و یکپارچه می گردند. این روش جوشکاری در دنیا به عنوان یکی از قدیمی ترین روش های جوشکاری ،اتصال و شکل دادن است که در قدیم به آن آهنگری نیز گفته می شد. این روش در اتصال ریلهای آهن،میلگردها و مقاطع توپر کاربرد دارد.روش فورجینگ به دو صورت نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک در ریلهای آهن و میلگردها قابل استفاده می باشد.

جوشکاری فورجینگ چگونه انجام می شود؟

در جوشکاری فورجینگ به صورت کلی،  ابتدا دو قطعه مورد نظر ، زیر دمای مشخص ذوب گرم می گردند. نکته مهم این است که این فلزات باید به قدری گرم شوند که به شرایط پلاستیک خود نزدیک شوند. دمای مورد نیاز برای این کار در میلگردهای ساختمانی،دمای زیر 1300 درجه سانتیگراد در نظر گرفته شده است.البته دمای مورد نیاز جهت رسیدن به مرحله پلاستیک هر فلز با دیگری کاملا متفاوت می باشد.

جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد چیست؟

جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد در مبحث نهم آیین نامه ملی ساختمان یکی از جوشکاری های خمیری به حساب می آید. در طی فرایند جوشکاری به صورت فورجینگ معمولا دو عدد آرماتور از دو سمت خود به هم جوش می خورند و در این شرایط نیازی به اورلپ کردن این قطعات دیگر وجود ندارد. در این روش معمولا دو سمت این میلگرد ها به کمک شعله در دمای مشخص و حرارت قابل توجه که حاصل سوختن گاز اکسیژن و گاز استیلن می باشد، به حالت خمیری شکل خود در می آید، بعد از آن هم تحت فشار هیدرولیکی قرار گرفته و به این ترتیب به هم وصل می گردند.

مزایای جوشکاری فورجینگ

جوشکاری فورجینگ برای شما مزایای زیادی می تواند به همراه داشته باشد که ما در این بخش قصد داریم برخی از مهمترین مزایای این روش جوشکاری را به شما معرفی کنیم که این مزایای کاربردی عبارت اند از:

· تا سی درصد میلگرد مصرفی در این روش کاهش پیدا می کند.

· می توانیم به کمک این روش ضایعات میلگرد را به راحتی حذف کنیم.

· معمولا در محل جوشکاری ما شاهد افزایش مقاومت کشی خواهیم بود که معمولا نسبت به نقاط دیگر میلگرد حدود بیست و پنج درصد بیشتر می باشد.

· در نهایت شما شاهد این خواهید بود که عناصر سازه باربر در برابر زلزله مقاوم تر می شوند.

کاربردهای  فورجینگ چیست؟

 فورجینگ یکی از روش های ساخت و اتصال فلزات در صنعت  محسوب می شود که کاربردهای بسیار گسترده ای برای شما به همراه دارد. ما در این بخش قصد داریم به برخی از بهترین کاربردهای  فورجینگ اشاره کنیم که این موارد عبارت هستند از:

· از عملیات  فورجینگ برای تولید و ساخت میل لنگ استفاده گسترده ای می شود.

· در صنعت هوافضا هم از این روش استفاده می شود و بیشتر قسمت های هواپیما را به کمک این روش جوشکاری به یکدیگر متصل می کنند.

· همچنین باید بدانید که  فورجینگ ،روش محبوب  برای تولید لوله های تفنگ می باشد.

فورجینگ در ساخت و تولید انواع دوچرخه هم به صورت گسترده به کار می رود.

· در صنعت ساخت و تولید خودرو و ماشین هم از روش فورجینگ  به صورت گسترده ای استفاده می شود.

· همچنین در صنعت کشاورزی هم فورج یا فورجینگ دارای کاربرد زیادی می باشد و بسیاری از ماشین آلات کشاورزی به کمک این روش تولید می شوند.

هدف از بکارگیری جوشکاری فورجینگ چیست؟

هدف اصلی استفاده از روش جوشکاری فورجینگ به صورت کلی رسیدن به بهترین کیفیت بالای جوش در محل اتصال می باشد. برای رسیدن به این هدف تنها باید از روش سر به سر استفاده کنیم. در این صورت شاهد این خواهیم بود که اتصال مفصلی به سرعت صورت می گیرد. نکته مهم این است که در این روش جوشکاری ما نیازی به فلزهای پر کننده نداریم. و شاهد یک جوشکاری با مقاومت بالا خواهیم بود که از نظر زیبایی هم شرایط خوبی دارد و ظاهری زیبایی را به جای می گذارد.

معایب جوشکاری فورجینگ

علی رغم تمام مزایایی که جوشکاری فورجینگ دارد این روش جوشکاری از ایراد هم خالی نیست. به همین دلیل قصد داریم در این بخش برخی از مهمترین معایب این روش جوشکاری را به شما معرفی کنیم کنیم. جوش فورجینگ معایب زیر را دارد که عبارت اند از:

· برای انجام جوشکاری فورجینگ نیاز به نیروی آموزش دیده و دارای گواهینامه می باشد چرا که عملکرد این کار تخصصی می باشد به همین دلیل شما باید به خوبی مهارت های این جوشکاری را داشته باشید تا بتوانید از عهده آن بر آیید.

نکته قابل توجه دیگر ورود افراد غیر متخصص و تجهیزات ریمارک شده و ساخت و واردت تجهیزات به صورت ناکارآمد و غیر تخصصی می باشد.و این از آنجا ناشی می شود که بعضی از تجار و فروشندگان بدون داشتن هیچ گونه علم،آگاهی و دانشی اقدام به ساخت و واردات این تجهیزات می نمایند.به عنوان مثال می توان به تجهیزات ناکارامد چینی ولی با عنوانهای ژاپنی و تایوانی و حتی آلمانی اشاره نمود.

پس لازم است قبل از اقدام به خرید هر گونه لوازم فورجینگ میلگردها اعم از لوازم مصرفی مثل سرمشعل،گیره و...از اصالت فروشنده آن با خبر شویم و سرمایه خود و جان هموطنانمان را به خطر نیاندازیم.





امتیاز: 5 از 5. مجموع 2 رای
افزودن نظر
در حال پاسخ به: [انصراف]
تعداد حروف باقی مانده: 500
Captcha  
۱۴۰۱/۱۰/۲۱ | مقالات | وحید یوسفی مهر | بازدید: 592 | 1673466829