مزایای جوش فورجینگ سر به سر
مزایای جوش فورجینگ سر به سر چیست؟ همه ما می دانیم که در ساخت و سازه های مختلفی یکی از عواملی که می تواند نقش مهمی را در ایجاد استحکام یک سازه و برپایی یک سازه اجرا کند، جوشکاری می باشد. جوشکاری یک هنر و یک مهارت می باشد که به اندازه کافی نیاز به تخصص، دانش و همچنین دقت و ظرافت دارد. از همین رو برای اجرای یک جوشکاری دقیق روش های مختلفی روی کار آمده است که یکی از این روش ها جوش فورجینگ سر به سر می باشد که در دنیای امروز نقش بسیار مهمی دارد و در بسیاری از سازه ها مورد بهره برداری قرار می گیرد.
جوش فورجینگ سر به سر چیست؟
برای بررسی مزایای جوش فورجینگ سر به سر ما در ابتدا نیاز داریم که خود این جوشکاری را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم تا اطلاعات خود را در این زمینه به خوبی افزایش دهیم. در ابتدا باید به شما بگوییم که با افزایش ساخت و ساز و رشد سازه های شهری و بلندمرتبه سازی، توجه به مقاوم سازی، استحکام بیشتر و حفظ امنیت جانی و مالی این نوع روش اتصال (جوش فشاری گازی) مورد توجه قرار گرفت و به دلیل افزایش ضریب ایمنی و کاهش هزینه های ساخت و ساز ، به طور جدی وارد صنعت ساختمان سازی در سراسر دنیا شد.
یکی از مهمترین ویژگی های جوش فورجینگ این است که این جوشکاری دارای مزایای زیادی می باشد که ما در بخش بررسی مزایای جوش فورجینگ سر به سر آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد. اما در این بخش باید به شما بگوییم که در این روش به جای بر روی هم قراردادن(به انگلیسی: Overlap) بخش های انتهایی میلگردها، دو سر میلگرد توسط حرارت در دمای مشخص ۱۲۰۰ تا ۱۲۵۰ درجهٔ سانتی گراد و همزمان با اعمال فشار هیدرولیکی (که به دو سر میلگرد وارد می آید) با یکدیگر ممزوج و یکپارچه می گردند.قابل ذکر است که به علت افزایش قطر محل اتصال (حدود یک و نیم برابر قطر فلز پایه) در هنگام کشش ،پارگی از فلز پایه( میلگرد ) خواهد بود.
پیش از بررسی مزایای جوش فورجینگ سر به سر اجازه دهید با بازگشت با تاریخ اولیه اجرای این جوشکاری بحث خود را در مورد معرفی این جوشکاری به پایانی برسانیم. جوش سر به سر میلگرد ابتدا درسال 1952 میلادی در ایالات متحده آمریکا و ژاپن تحت عنوان یکی از زیرشاخه های فرایند جوشکاری "اکسی استیلن" و با نام
GAS PRESSURE WELDING (مخفف انگلیسی: GPW) گسترش یافت. از آن پس، این روش به طور گسترده ای مورد استفاده قرار گرفت و در ابتدا به منظور جوشکاری ریل ها ، لوله ها و بعد از آن در جوشکاری میلگردهای فولادی به کار گرفته شد.که پس از تستها و بررسی های میدانی کاربرد کنونی این تکنولوژی محدود به اتصال سر به سر ریلهای آهن و میلگردهای ساختمانی گردید.
مزایای فورجینگ سر به سر
وقتی یک نوع از جوشکاری تا این اندازه مورد توجه و استقبال قرار می گیرد و در طول دوره های زمانی متفاوت به عنوان یکی از محبوب ترین انواع روش های جوشکاری مد نظر قرار داده می شود به این دلیل است که این جوشکاری دارای مزایای زیادی می باشد. از همین رو ما قصد داریم برخی از مهمترین مزایای فورجینگ سر به سر را در این مطلب به شما معرفی کنیم تا شما با استفاده از این موارد بتوانید به خوبی در مورد استفاده از این جوشکاری تصمیم گیری نمایید. هرچند باید این نکته را هم یادآور شوید که هر چیزی می تواند در کنار مزایایی که دارد معایبی هم به همراه خود داشته باشد. برخی از مهمترین مزایای جوشکاری به روش فورجینگ عبارت اند از:
· از مهمترین مزایای فورجینگ سر به سر می شود به میزان صرفه جویی قابل توجه در این نوع از جوشکاری اشاره داشت. صرفه جویی ۲۰ تا ۳۰ درصدی در مصرف با حذف بر روی هم قرار دادن میلگردها(به انگلیسی: Overlap) و حذف پرت ها.
· شما در صورتی که از این نوع جوشکاری استفاده کنید به صورت مشخص و قابل توجهی شاهد کاهش نیروی انسانی با توجه به کاهش مصرف میلگرد خواهید بود.
· همچنین اگر از این روش جوشکاری در یک سازه استفاده کنید ما به شما این نوید را می دهیم که شما می توانید شاهد کاهش کلیه هزینه ها از جمله حمل ونقل با توجه به کاهش مصرف میلگرد باشید.
· استفاده بهینه از منابع محدودی که در اختیار دارید از دیگر ویژگی های این جوشکاری می باشد که به عنوان یکی از مهمترین مزایای فورجینگ سر به سر شناخته می شود. در این روش امکان اتصال میلگردهای غیر قابل مصرف به همدیگر و استفاده مجدد از آنها به صورت کامل برای شما وجود دارد.
· همچنین باید به این نکته مهم هم اشاره داشته باشیم که کاهش وزن اصلی سازه و متناسب با آن کاهش نیروهای ثقلی جانبی و در نتیجه بالا رفتن مقاومت سازه در مقابل زلزله از دیگر مزایای قابل توجه این روش جوشکاری برای شما محسوب می شود.
· کاهش اشتباهات انسانی (آرماتور بند ها و سازنده های ناسالم، معمولاً برای کاهش مصرف میلگردها از طول روی هم قراردادن(به انگلیسی: Overlap) آنها کم می کنند که این عمل سبب کاهش سطح درگیری بتن و میلگرد در نقاط اتصال و در نتیجه کاهش مقاومت سازه می شود) .
· همچنین اصولی ترین راه حل برای اصلاح کوتاه آمدن میلگردها به دلیل خطای آرماتوربند یا تصمیم به افزایش طبقه یا ادامه پروژه این تکنولوژی می باشد.
· امکان لرزه (به انگلیسی: Vibration) بهتر در هنگام بتن ریزی، با توجه به کاهش حجم اضافی میلگردها در نقاط اتصال.
· افزایش قابل توجه درگیری بتن با میلگردها با توجه به کاهش حجم اضافی میلگردها در نقاط اتصال.
· افزایش مقاومت در نقطهٔ اتصال، به طوری که مقاومت در این نقطه به خاطر افزایش قطر میلگرد، بیشتر از سایر نقاط در طول میلگرد می باشد.
سخن پایانی
ما در این مطلب سعی کردیم برخی از مهمترین مزایای فورجینگ سر به سر را به شما معرفی کنیم. در نهایت شما باید بدانید که این روش جوشکاری از دیرباز تا به امروز یکی از روش های محبوب و پرطرفدار بوده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه می توانید از طریق شماره های مندرج در این وب سایت با ما در تماس باشید.