الزامات جوش سر به سر فورجینگ

الزامات جوش سر به سر فورجینگ

الزامات جوش سر به سر فورجینگ

الزامات جوش سر به سر فورجینگ چیست؟ برای انجام جوشکاری به روش فورجینگ برخی از موارد هستند که باید مد نظر شما قرار داشته باشند تا شما بتوانید به خوبی بر اساس ضوابط و دستورالعمل های معرفی شده جوشکاری خود را انجام دهید. ما در این بخش قصد داریم این الزامات بسیار مهم را به شما معرفی کنیم تا به این ترتیب راهنمای خوبی برای شما باشیم. پیش از آن به شما یادآوری می کنیم که شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و یا دریافت مشاوره های رایگان با ما در کنزا تماس حاصل نمایید و اطلاعات مورد نیاز خود را در خصوص این روش جوشکاری به دست آورید.


الزامات جوش سر به سر فورجینگ


در این بخش قصد داریم در مورد الزامات جوش سر به سر فورجینگ به شما توضیحاتی را ارائه دهیم. در متن نامه دستورالعمل های الزمات این روش جوشکاری که در ماده 9 مقررات ملی ساختمان آمده است به صراحت عنوان شده است که با توجه به افزایش استفاده از جوشکاری سر به سر میلگرد با استفاده از گاز استیلن و همچنین فشار به روش دستی با همان فورجینگ، در انواع پروژه های ساختمانی و همچنین با توجه به لزوم توجه به مخاطرات احتمالی ناشی از عدم رعایت برخی از الزامات جوشکاری فورجینگ، به این وسیله خواهشمند است دستورات لازم را ارائه فرمایید، که دستورالعمل ها و الزامات ذکر شده در ادامه توسط مهندسان و کارفرمایان حتما در خصوص اجرای این روش جوشکاری در نظر گرفته شود.

·از الزامات جوش سر به سر فورجینگ این است که در این روش جوش برای آرماتورهای گرم نورد شده از رده S300و S400 مطابق استاندارد ملی ایران معتبر است.

· شرکت اجرا کننده لازم است بر مبنای استانداردهای بین المللی جوش نسبت به تهیه و تدوین (WPS دستورالعمل جوشکاری و PQR - الزامات بازرسی ، نظارت و کنترل کیفیت جوش) برای این روش اقدام نموده و ضمن استقرار دستورالعمل جوشکاری WPS ، مدارک مربوطه را به تایید مراجع کنترل و بازرسی برساند.

· استفاده از وصله آرماتورها با این روش باید در نقشه های سازه درج شود.

· توصیه میشود در استفاده از این نوع وصله آرماتور، گرده های جوش در مقاطع مختلف یک عضو توزیع شود به نحوی که حداکثر پنجاه درصد میلگردها در یک مقطع عرضی عضو جوش شده باشند.

· با توجه به افزایش قطر آرماتورها در ناحیه برآمدگی جوش، باید کنترل های لازم از بابت پوشش محافظ میلگرد(کاور میلگرد) بر اساس قطر افزایش یافته انجام شود.

· در الزامات جوش سر به سر فورجینگ آمده است که کلیه جوشکارانی که اقدام به این جوش می نمایند باید گواهینامه تست ارزیابی کیفی جوشکاران مطابق بخش یک استاندارد ISO1-9606 و یا EN287 را از مراجع معتبر صدور گواهینامه دریافت نمایند.

· دریافت گواهینامه استاندارد ملی ایران به شماره 3834 با عنوان " الزامات کیفیتی جوشکاری ذوبی مواد فلزی" برای روش جوشکاری سر به سر میلگرد با گاز استیلن تحت فشار از سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی توسط شرکت اجرا کننده ، الزامی میباشد.

· پیمانکار جوش باید قبلاً گواهینامه های معتبر پرسنل جوشکاری را به ناظرین و بازرسان جوش ارائه دهد.

· برای اجرای این نوع جوش ، تمیزی آرماتورها ضروریست. استفاده از آرماتور دارای زنگ زدگی تا حدی که با فرچه سیمی ، زنگ محل جوش پاک شود، مجاز می باشد.

· تا زمان استقرار استاندارد ملی ایران به شماره 3834 بر فرایند اجرائی جوش، ارزیابی جوش سر به سر باید مطابق JISZ 3881 انجام شود.

· در صورت وجود هرگونه تغییر شکل در انتهای آرماتور هایی که قرار است جوش شوند ، بخش مزبور باید بریده شده و سطح صاف و بدون اعوجاج حاصل شود.

· هرگونه خمیر سیمان ، روغن یا سایر آلودگیها باید قبل از جوش به طریق مناسب برداشته شود.

· برش و آماده سازی انتهای میلگرد ها باید صاف و عمود بر محور میلگرد باشد و ترجیحاً دستگاه برش مخصوص با فرز الماسه استفاده شود.

· در الزامات جوش سر به سر فورجینگ تاکید شده است که انجام برش و اجرای جوش باید همزمان انجام شود.

· اجرای جوش در شرایط باد شدید و بارش برف و باران ممنوع است مگر با تایید بازرسین جوش و به شرط اجرای پوشش محافظ روی محیط جوشکاری

· در صورت بروز شعله غیر عادی در خلال جوشکاری ، قطعه جوش شده باید بریده و صرف نظر شده و جوشکاری مجدد انجام شود.

· کلیه جوشکاریها بایستی مورد بازرسی چشمی قرار گیرد.

· میزان انحراف بین محور طولی دو آرماتور بعد از جوش نباید بیش از 20% قطر آرماتور ( در حالی که آرماتور با اقطار متفاوت جوش شود ، قطر کوچکتر ملاک است) باشد.در صورت تجاوز از این حد، باید بخش شامل جوش، بریده و مجدداً جوش داده شود

· قطر ناحیه برآمده جوش نباید از 4/1 برابر قطر آرماتور ، کمتر و ناحیه جوش نباید از 1/1 برابر قطر آرماتور ، کمتر باشد.

· صفحه جوش یا محل فصل مشترک دو آرماتور باید در مرکز برآمدگی جوش واقع شود و تغییر محل این صفحه نسبت به راس برآمدگی نباید از 20% قطر آرماتورها بیشتر شود.

· از دیگر الزامات جوش سر به سر فورجینگ این است که در صورت بروز هرگونه تغییر شکل غیر منظم در ناحیه برآمده جوش در اثر شکل گیری نامنظم مذاب یا وقوع ترک ، باید ناحیه جوش ، بریده شده و مجدداً جوش داده شود.

· در صورت بروز هرگونه خمیدگی مشهود ، باید با مشورت دستگاه نظارت ، با حرارت دهی مجدد رفع عیب شده و بازرسی صورت گیرد.

· کنترل کیفیت در محل از طریق تست التراسونیک بر اساس JIS3062 توسط بازرسان جوش متناسب با حجم جوشکاری باید انجام شود. برای هر میزان جوش در یک روز ، اگر کمتر از 200 مورد باشد و هر 200 مورد جوش که توسط یک اکیپ کاری انجام شود ، باید 30 جوش با روش اولتراسونیک ارزیابی شود و در این تعداد ، تنها در صورتی که حداکثر یک اشکال در جوش وجود داشته باشد ، پس از اصلاح نقص قابل تایید است.در صورت بروز 2 اشکال یا بیشتر ، باید کلیه جوشها تست شود و در ضمن عملیات جوشکاری تا بررسی و عیب یابی متوقف شود. اصلاح نقص در صورت تشخیص عیب در التراسونیک تنها با حذف جوش معیوب و جوشکاری مجدد و یا اضافه نمودن میلگرد با قطر مشابه و طولی که در دو سمت جوش به میزان طول گیرداری امتداد یافته ، قابل قبول است.

· رعایت مجموعه مباحث مقررات ملی ساختمان ایران الزامی می باشد و باید حتما به آنها توجه ویژه صورت گیرد تا جوشکاری فورجینگ به صورت استاندارد انجام شود و الزامات جوش سر به سر فورجینگ رعایت شود.



امتیاز: 5 از 5. مجموع 2 رای
در حال پاسخ به: [انصراف]
تعداد حروف باقی مانده: 500
Captcha  
۱۴۰۱/۱۰/۲۲ | مقالات | وحید یوسفی مهر | بازدید: 603 | 1673469900