جوش فورجینگ میلگرد

جوش فورجینگ میلگرد

جوش فورجینگ میلگرد

جوش فورجینگ میلگرد چیست و چه کاربردها، مزایا و معایبی دارد؟ بدون تردید می شود گفت امروزه به دلیل برتری های متعددی که روش جوش سر به سر میلگرد یا فورجینگ نسبت به دیگر روش ها دارد، از آن در بسیاری از صنایع استفاده می شود. از آنجایی که این روش یکی از قدیمی ترین روش های جوشکاری می باشد و بیش از صد سال قدمت دارد، راه های مختلفی به وجود آمده است که بر اساس آن کنترل کیفیت این جوشکاری انجام می شود. باید به شما بگوییم که جوشکاری به روش فورجینگ از حدود سال های 1930 و برای اولین بار در کشور کانادا به کار گرفته شد.

با توجه به این مسئله باید در خصوص توسعه این نوع جوشکاری بیشتر به شما بگوییم. مهندسین کشور کانادا از جوش فورجینگ میلگرد ، به ویژه در خطوط ریلی به صورت گسترده ای استفاده می کردند. این روش موثر، کارآمد و کاربردی به طور مشخص در کشورهای آمریکا و بخصوص در کشور ژاپن، بیشترین میزان توسعه را پیدا کرده است. ژاپنی ها بخصوص راه های کنترل کیفیت خلاقانه ای برای این روش جوشکاری ابداع کرده اند که به ویژه در طی سالیان گذشته این راه ها بسیار موفقیت آمیز شناخته شده اند.

توجه داشته باشید که یکی از مهمترین کاربردهای جوش فورجینگ میلگرد در سازه هایی می باشد که قرار است تبدیل به ساختمان های مسکونی شود. از همین جهت کیفیت جوش در این شرایط باید به صورت دقیقی مورد ارزیابی قرار بگیرد. روش های کنترل کیفی جوش فورجینگ را که توسط کشورهای مختلفی ارائه شده است به همین دلیل اهمیت بسیار بالایی دارد و باید مورد توجه قرار داشته باشد. چرا که کنترل کیفیت اگر صورت نگیرد و اطمینان از جوشکاری اگر حاصل نشود، نمی توان به راحتی کار را تمام شده تلقی کرد.

جوش سر به سر میلگرد چیست؟

در ابتدا قصد داریم به شما توضیح دهیم که جوش فورجینگ میلگرد چیست؟ برای درک بهتر این روش جوشکاری باید در مورد روش های کلی اتصالات به شما توضیحاتی را ارائه دهیم. ما می توانیم برای اتصال دو قطعه از روش های مختلفی استفاده کنیم. به طور کلی سه روش برای اتصال میلگردها وجود دارد که این سه روش تنها روش هایی هستند که ما می توانیم به واسطه آنها اتصالات را انجام دهیم. این سه روش اصلی برای اتصال میلگردها عبارت اند از:

• اتصال همپوشانی یا اورلب (Lap Joint)

• اتصالات مکانیکی (Mechanical Joint)

• اتصالات جوش فورجینگ میلگرد یا همان جوش سر به سر میلگرد که در این شرایط باید به این نکته اشاره کنیم که جوش سر به سر میلگرد با کمک دستگاه خاصی صورت میگیرد.

جوش فورجینگ میلگرد یکی از این روش ها برای اتصال می باشد اما در ابتدا اجازه دهید اشاره ای داشت باشیم به عملیات اتصال همپوشانی که عمدتاً برای جوش میلگردهایی با قطر کمتر از 16 میلی متر، به کار می رود. نکته مهمی که باید به آن اشاره داشته باشیم این است که دو روش دیگر اتصال، برای اتصال میلگردها با مقاطع بیشتر از 16 میلی متر استفاده می شود. از میان این دو اتصال هم جوش سر به سر یا فورجینگ، در بیش از 90 درصد پروژه ها به جوش مکانیکی یا کوپلینگ ترجیح داده می شود. دلیل این موضوع، به طور ساده، برتری کیفی و دیگر مزایای جوش سر به سر میلگرد نسبت به دیگر روش هاست که آن ها را در بخشی جداگانه شرح خواهیم داد.

ماهیت جوش سر به سر میلگرد چیست؟

جوش فورجینگ میلگرد یا همان جوش سر به سر که یکی از روش های اتصال محسوب می شود، به صورت کلی از نظر علمی، یک روش پیوند به صورت جامد محسوب می شود. باید این را هم بدانید که اساس این جوش بر پیوند مولکولی دو میلگرد، بنا نهاده شده است و در واقع در این جوش هیچ ماده جدیدی تولید نمی شود اما نقطه اتصال دو سر میلگرد درصورتی که فرآیند به درستی انجام شده باشد، از دیگر نقاط میلگردها مقاوم تر و محکم تر است. در همین راستا باید به شما بگوییم که عملیات جوشکاری به روش فورجینگ به طور کلی دارای سه مرحله اساسی و بسیار مهم می باشد که این مراحل عبارت اند از:

• قرار دادن دو سر میلگرد درست روبه روی یکدیگر

• حرارت دادن میلگردها تا موقعی که به حالت خمیری در بیاید

• متوقف کردن حرارت دهی و فشار دو میلگرد از دو طرف، به منظور ادغام قسمت های ذوب شده با یکدیگر

مزایای جوش فورجینگ یا سر به سر میلگرد

اگر از جوش فورجینگ میلگرد استفاده کنید می توانید مزایای زیادی را تجربه کنید. به همین دلیل در این بخش از مطلب قصد داریم به شما در خصوص این مزایا توضیحاتی را ارائه دهیم. مهمترین مزایای این روش جوشکاری عبارت اند از:

ساده، آسان و قابل دسترس

اولین مزیت جوش سر به سر میلگرد، سهولت انجام آن، سادگی فرآیند و دسترسی آسان به آن است. کل این فرآیند ساده است اما باید این نکته را در نظر داشت که انجام بی عیب و نقص آن، بستگی زیادی به مهارت کارکنان و حساسیت و دانش آن ها از شرایط ایده ال جوش سر به سر دارد. وابستگی زیاد به مهارت اجراکنندگان را بسیاری به عنوان یکی از نقاط ضعف این روش در نظر می گیرند. در پاسخ باید گفت که در دیگر روش ها هم در صورت عدم مهارت جوشکارها، نتیجه لازم به دست نخواهد آمد.

اطمینان و امنیت بالا

درصورتی که جوش به دست آمده، مراحل کنترل کیفیت را به دقت و با حساسیت پشت سر بگذارد، می توان گفت که این روش بسیار مطمئن و کارآمد است. جوش حاصل شده از این روش، مقاومت فشاری و کششی بیشتری نسبت به دیگر قسمت های میلگردها دارد.

کاهش حجم محل جوش

در این روش، برخلاف روش های همپوشانی، مکانیکی یا روش های جوش فیوژن، محل اتصال دو میلگرد اختلاف سطح چندانی نسبت به خود میلگردها ندارد. این مزیت خود شامل مزیت های دیگری است. اول اینکه باعث کاهش وزن سازه شده که در امنیت آن موثر خواهد بود. دوم اینکه پیوند بین میلگردها و بتن بیشتر و یکنواخت تر خواهد شد که این موضوع هم باعث استحکام بهتر بتن و انتقال بهتر انواع فشار به میلگرد خواهد شد.

صرفه جویی در مصرف میلگرد

در دیگر روش ها همواره بخشی از طول میلگرد در فرآیند جوش از بین می رود. به طور تقریبی گفته می شود که در روش جوش فورجینگ مصرف میلگرد تا 30 درصد کاهش می یابد. علاوه بر این، با این روش راحت تر می توان میلگردهای کوتاه شده را به جای دور ریختن به عنوان ضایعات، به هم جوش داد و مجدداً استفاده کرد.










امتیاز: 5 از 5. مجموع 1 رای
در حال پاسخ به: [انصراف]
تعداد حروف باقی مانده: 500
Captcha  
۱۴۰۱/۱۰/۲۲ | مقالات | وحید یوسفی مهر | بازدید: 587 | 1673475298