جوش میلگرد کوپلر

جوش میلگرد کوپلر

جوش میلگرد کوپلر

اتصال میلگرد چیست و این اتصال  چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ به صورت کلی یکی از مهمترین مواردی که می تواند در ایجاد استحکام برای یک سازه دارای اهمیت بالا باشد نحوه اتصال میلگردهایی می باشد که بر روی این سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای اینکه شما بتوانید یک روش اتصال استاندارد انتخاب نمایید، نیاز دارید که به یک روش خاص این کار را صورت دهید و اتصال بین میلگردها را ایجاد کنید. برای این کار شما گزینه های زیادی دارید و می توانید به هر یک از روش هایی که برای شما مطلوب تر است این کار را انجام دهید.

انواع روشهای اتصال دو میلگرد:

همانطور که به شما گفتیم شما برای اینکه بتوانید اتصالات میلگرد ها را طبق استاندارد انجام دهید باید بین انواع روش های اتصالی که وجود دارد یکی از روش ها را که نسبت به سایرین برای شما مناسب میباشد انتخاب کنید. جوش فورجینگ میلگرد یکی از روش های جوشکاری می باشد اما می شود گفت که تنهاترین روش برای انجام اتصال دو میلگرد محسوب نمی شود و  روش های دیگری هم برای اتصال دو میلگرد  وجود دارد، که باید هر یک را بسته به شرایطی که وجود دارد انتخاب کرده و انجام دهیم. به همین دلیل اجازه دهید همه روش های اتصال دو میلگرد را به شما معرفی کنیم .

جوش میلگرد به روش فورجینگ یا جوش سر به سر میلگرد

جوش میلگرد کوپلر یکی از روش هایی می باشد که ما در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت اما اجازه دهید در ابتدا در خصوص جوش فورجینگ یا جوش سر به سر میلگرد به شما توضیحاتی را ارائه دهیم. در بین انواع جوش میلگرد شاید بهترین روش برای جوشکاری را بشود جوش فورجینگ یا همان جوش سر به سر میلگرد معرفی کرد. این روش یکی از بهترین و مقاوم ترین روش های جوش میلگرد و آرماتور استفاده از روش جوش سر به سر میلگرد و یا فورجینگ است.

 پایه و اساس این روش خمیری نمودن انتهای  دو میلگرد به منظور اتصال میان آنها است. در پی فرآیند حرارت دهی میلگرد انتهای آن به صورت خمیری می شود که پس از اعمال فشار هیدرولیک  اتصالی مقاوم تر از بیس متال که همان میلگرد است  صورت گیرد. طبق استانداد ژاپنی این تکنولوژی اختلاف سایز دو میلگرد متصل شونده می تواند تا 2 سایز باشد،اما طبق تاییدیه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ایران ،میلگرد ها می بایست هم سایز باشند.

اتصال دو  میلگرد به روش وصله پوششی یا اورلپ

پیش از بررسی اتصال میلگردها به روش مکانیکی یا کوپلر باید به روش وصله پوششی اشاره داشته باشیم. در روش همپوشانی میلگردها، ابتدا میلگردها را به صورت دقیق روی هم قرار می دهند تا طول مد نظر ایجاد شود سپس با استفاده از مفتول میلگردها را محکم به یکدیگر وصل می کنند، استفاده از این روش تنها برای میلگردهای با قطر 36 و کمتر از آن مجاز می باشد، طول پوشش میلگرد با توجه به عملکرد آن، نوع میلگرد و محل قرار گیری متفاوت و متغیر است.برای میلگردهای کششی حداقل طول پوشش باید 1/25 برابر طول چسبندگی مهار میلگرد کوچکتر باشد.

یادآور می شویم که یکی از متداول ترین روش های اتصال در سالهای گذشته و قبل از فراگیر شدن جوش فورجینگ میلگردها،  روش اورلپ باشد. روشی بسیار محبوب و کاربردی که در سازه های مختلفی قابل اجرا می باشد. به روش  اورلپ، به اصطلاح وصله پوششی نیز  گفته می شود، مهندسان و سازندگان سازه ها و ساختمان ها با گذشت زمان متوجه این موضوع شدند که معایب استفاده از این روش نسبت به مزایای آن بیشتر است.بدین ترتیب استفاده از این روش  نسبت به روش های جوش سر به سر میلگرد و کوپلر بسیار کمتر شده است، در واقع طبق آیین نامه ACI اتصال میلگرد به روش اورلپ در مقابل بارهای تناوبی قابل اطمینان نبوده است و از محدوده الاستیک خارج می شود بدین ترتیب این روش جای خود را به تکنولوژی های جدیدتر از جمله روش جوش فورجینگ میلگرد داده است.

اتصال مکانیکی با کوپلر یا کوپلینگ میلگرد

یکی دیگر از روش های اتصال میلگرد که در بین انواع روش های اتصال دو میلگرد نسبت به سایر روش های دیگر به خصوص در ایران متداول است و در بسیاری از سازه ها و ساختمان ها برای اتصال میلگرد و آرماتور از آن استفاده می شود روش کوپلینگ است.در این روش برای اتصال میان آرماتورها از پیچ و مهره و یا بست های مخصوص استفاده می شود، در واقع مرسوم ترین قطعه ای که از آن برای این اتصال استفاده می شود کوپلر است، کارخانه های که در زمینه تولید کوپلر فعالیت دارند قبل از اینکه این محصول را روانه بازار نمایند آن را مورد آزمایش قرار می دهند تا کیفیت و توانایی آن را در برابر وزن های مختلف بسنجند و اگر مورد تایید بخش کنترل کیفیت قرار بگیرد آن را روانه بازار خواهند کرد.

برای انجام این فرآیند بعد از اینکه میلگرد و آرماتور در اندازه های مشخص شده برش خورده شود مجددا برای رزوه شدن به کارخانه فرستاده میشوند زمانی که تعداد میلگردها زیاد است اجاره دستگاه رزوه بسیار مقرون به صرفه تر و اقتصادی تر است.کوپلر هایی که برای اتصال دو میلگرد مورد استفاده قرار می گیرند دارای انواع مختلفی مانند کوپلر استاندارد، کوپلر پیچی، کوپلر موقعیت، کوپلر تبدیل، کوپلر جوشی و... می باشند.

سخن پایانی

اتصال دو میلگرد با استفاده از دستگاه فورجینگ یکی از روش های اتصال محسوب می شود که ما در این مطلب در کنار سایر روش های اتصال به معرفی آن پرداختیم. نکته ای که باید به شما یادآور شویم این است که ما در کنزا این روش جوشکاری را برای شما در صورت لزوم صورت می دهیم. اما برای اینکه در نهایت متوجه شوید با توجه به سازه ای که در اختیار دارید کدام یک از روش های اتصال برای شما مناسب تر است توصیه می کنیم با کارشناسان ما در مجموعه کنزا تماس حاصل نمایید.



امتیاز: 5 از 5. مجموع 1 رای
در حال پاسخ به: [انصراف]
تعداد حروف باقی مانده: 500
Captcha  
۱۴۰۱/۰۹/۳۰ | مقالات | وحید یوسفی مهر | بازدید: 449 | 1671645862